Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Υγρό Λίφτινγκ

Διάρκεια επέμβασης

30 λεπτά ως 1 ώρα

Είδος αναισθησίας

Δε χρειάζεται ή χρήση αναισθητικής κρέμας

Χρόνος ανάρρωσης

1 ημέρα

Extras

Μασάζ στην περιοχή εφαρμογής για 1-2 ημέρες

Ενδείξεις

Πρόκειται για μία σχετικά νέα τεχνική μη χειρουργικού λίφτινγκ που εφαρμόζεται από τους πλαστικούς χειρουργούς. Συνδυάζουμε κυρίως το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ (Restylane, Juvederm, Zfill κτλ).
Το μπότοξ χρησιμοποιείται κυρίως για το άνω τριτημόριο του πρόσωπου και απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης στις περιοχές του μεσόφρυου, του μετώπου και γύρω από τα μάτια (το γνωστό «πόδι της χήνας»). Με την κατάλληλη τεχνική μπορεί να επιτευχθεί μια ελαφριά ανύψωση των φρυδιών, κάνοντας το βλέμμα μας πιο ξεκούραστο. Επίσης το μπότοξ γίνεται στην περιοχή της κάτω γνάθου (Nefertiti Lift) και στο λαιμό για να βελτιωθεί το περίγραμμα του προσώπου και να περιορίσουμε τη χαλάρωση λόγω της επίδρασης της βαρύτητας.

Και πως ακριβώς χρησιμοποιείτε το υαλουρονικό οξύ στο «υγρό λίφτινγκ»;

Η φιλοσοφία της χρήσης του υαλουρονικού οξέως στο «υγρό λίφτινγκ» είναι εντελώς διαφορετική. Δε γεμίζουμε μόνο τις ρυτίδες. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε το υαλουρονικό οξύ σε όλο το πρόσωπο και το τοποθετούμε σε βαθύτερα στρώματα και σε μικρές ποσότητες παντού. Έτσι δημιουργείται ένα πλέγμα που σταδιακά απορροφά το νερό του οργανισμού μας και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση των ρυτίδων (ρινοπαρειακές-ρινοχειλικές ρυτίδες, ρυτίδες και «σακούλες» των κάτω βλεφάρων, ρυτίδες της λύπης, ρυτίδες άνω χειλούς) και αποκατάσταση του όγκου και της χαλάρωσης του προσώπου, χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά μας. Επομένως με το «υγρό λίφτινγκ» έχουμε άμεσα αποτελέσματα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Συνήθως απαιτούνται 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί το liquid facelift.

Είναι επώδυνο το «υγρό λίφτινγκ»;

Ο πόνος είναι ελάχιστος. Οι σύριγγες που χρησιμοποιούμε είναι ιδιαίτερα λεπτές και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε για 30 λεπτά μια αναισθητική κρέμα για να εξαλείψουμε ακόμη και τον ελάχιστο πόνο.

Πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες;

Το liquid facelift είναι μια lunch-time θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας και είναι η ιδανική θεραπεία λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) ή ένα μικρό οίδημα για 1-2 ημέρες.

Σε ποιους απευθύνεται το «υγρό λίφτινγκ»;

Πρόκειται για μια μέθοδο που δεν έχει περιορισμούς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες που τους απασχολεί η βελτίωση της εικόνας του προσώπου τους, δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση και θέλουν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές μετά την ηλικία των 30 θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τη μέθοδο αυτή.
Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι το liquid facelift δρα και προληπτικά, προλαμβάνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης. Βέβαια η χρήση του μπότοξ και του υαλουρονικού οξέος μεμονωμένα και όχι στα πλαίσια του liquid facelift εξακολουθεί να αποτελεί μια gold standard τεχνική για την αντιμετώπιση των ρυτίδων ή την αύξηση του περιγράμματος των χειλέων.

Πόσα χρόνια κερδίζουμε και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Με το «υγρό λίφτινγκ» επιτυγχάνουμε να δείχνουμε 5-7 χρόνια νεότεροι και διαρκεί για 1-2 χρόνια περίπου. Βέβαια τα αποτελέσματα εξαρτώνται και από το κάθε άτομο ξεχωριστά και μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες συντηρητικές θεραπείες.

Ποιες άλλες τεχνικές συνδυάζονται με το «υγρό λίφτινγκ»;

Τα fractional laser CO2 (Fraxel) αποτελούν μια νέα τεχνολογία και όταν εφαρμόζονται προκαλούν ένα ήπιο «ξεφλούδισμα» του δέρματος σε 1-3 ημέρες, εξαφανίζοντας τους ανεπιθύμητους «λεκέδες» και λειαίνοντας κατά πολύ τις λεπτές ρυτίδες. Επίσης με την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων (Thermage, Accent) επιτυγχάνουμε αύξηση της θερμοκρασίας των εν τω βάθει ιστών χωρίς να προκαλούμε βλάβη στην επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται εντυπωσιακή σύσφιγξη του δέρματος και τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα . Στο «υγρό λίφτινγκ» επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μεσοθεραπεία (έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων με προσθήκη νευροπεπτιδίων και υαλουρονικού οξέος, αυξητικών παραγόντων-PRP) και το πολυγαλακτικό οξύ. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα μεταμόσχευσης αυτόλογου λίπους μετά από λιποαναρρόφηση και βλαστοκυττάρων (stem cells). Η τεχνική αυτή δίνει τα αποτελέσματα με τη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά απαιτεί χειρουργική επέμβαση και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερος.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter