Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Βραχιονοπλαστική

Διάρκεια επέμβασης

2 ώρες

Είδος αναισθησίας

Γενική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

1 ημέρα

Χρόνος ανάρρωσης

10-15 ήμερες

Extras

Πιεστικά ενδύματα για 1-2 μήνες

Ενδείξεις

Η ελαστικότητα του δέρματος ελαττώνεται αναπόφευκτα με την ηλικία. Καθώς οι στοιβάδες των μυών και του δέρματος γίνονται πιο λεπτές, οι βραχίονες (τα μπράτσα) χάνουν την σπαργή τους. Το κρέμασμα των βραχιόνων (μπράτσα) μπορεί ακόμα να οφείλεται σε απότομη απώλεια βάρους.

Χειρουργική τεχνική

Πριν από την διενέργεια της βραχιονοπλαστικής, κατά κανόνα προηγείται λιποαναρρόφηση προκειμένου να ελαττωθεί ο λιπώδης ιστός της περιοχής. Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι τομές διενεργούνται κατά μήκος της έσω επιφάνειας των βραχιόνων μέχρι την μασχάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις που η χαλάρωση δεν είναι σημαντική, μπορούν να περιοριστούν οι τομές μόνο στις μασχάλες Το δέρμα διαχωρίζεται από το υποκείμενο λίπος και τους μύες. Η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται στη συνέχεια.

Είδος αναισθησίας

Η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική διάρκεια της επέμβασης

Η διάρκεια του χειρουργείου εξαρτάται από την ποσότητα του πλεονάζοντος λίπους και δέρματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάρκεια του χειρουργείου είναι περί τις 2 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Συνήθως χρειάζεται παραμονή 1 ημέρας στην κλινική, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθενής, μετά από συνεννόηση με το γιατρό της, μπορεί να αποχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά από βραχιονοπλαστική, η ασθενής πρέπει να φορά ένα πιεστικό επίδεσμο για επτά ημέρες. Η χειρουργημένη περιοχή είναι πρησμένη και υπάρχουν μελανιές, φαινόμενα όμως που υποχωρούν μετά από 2-3 εβδομάδες. Κατά τις πρώτες 2 ημέρες μετά από το χειρουργείο μπορεί να υπάρχει επίσης αίσθημα κόπωσης.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Σε γενικές γραμμές προτείνεται στους ασθενείς να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από 10-15 ημέρες. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια ακόμα και για τις πιο απλές χειρωνακτικές δουλειές στο σπίτι. Θα πρέπει γενικά να προσέξετε αρκετά και να αποφύγετε να σηκώσετε οτιδήποτε βαρύ.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ βραχιόνων είναι συνήθως εξαιρετικά ακόμα και εάν οι ουλές στην έσω επιφάνεια των μπράτσων είναι ορατές. Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να φορέσουν ξανά ρούχα που απέφευγαν παλαιότερα και γενικά να νοιώσουν περισσότερο σίγουρες για τη εμφάνισή τους.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter