Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Βλεφαροπλαστική

Διάρκεια Επέμβασης

1-2 ώρες

Είδος Αναισθησίας

Υπνοχάλαση και τοπική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

3-4 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

7 ήμερες

Extras

Χρήση αντηλιακού με SPF 50Ενδείξεις

Ο σκοπός της βλεφαροπλαστικής είναι να επαναφέρει μια ξεκούραστη και νεανική όψη στα κουρασμένα και γηρασμένα μάτια. Αποτελεί μια από τις επεμβάσεις που γίνονται από την ηλικία των 35-40 ετών, αφού τα μάτια αρχίζουν πρώτα να υποδηλώνουν τα πρώτα σημάδια γήρατος. Σε σπανιότερες περιπτώσεις νεαρότερα άτομα έχουν κληρονομήσει τις λεγόμενες σακούλες κάτω από τα μάτια.Για τα άτομα αυτά ενδείκνυται η διενέργεια βλεφαροπλαστικής και σε νεαρότερη ηλικία. Με την βλεφαροπλαστική αφαιρούνται οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια καθώς και η περίσσεια δέρματος των άνω βλεφάρων, έτσι ώστε χωρίς να αλλοιωθεί το βλέμμα του ατόμου, να του χαρίσουμε μια πιο νεανική και ξεκούραστη όξη.

Χειρουργική τεχνική

  • Στην άνω βλεφαροπλαστική η διόρθωση συνίσταται στην αφαίρεση δέρματος και του υποκείμενου λιπώδους ιστού, μέσω μιας τομής, στην πτυχή που υπάρχει στο άνω βλέφαρο. Αυτό εξασφαλίζει να μην έχουμε ορατά σημάδια μετά το πέρας της χειρουργικής επέμβασης.
  • Στην κάτω βλεφαροπλαστική, αν δεν υπάρχει περίσσεια δέρματος, τότε μπορούμε να αφαιρέσουμε δια μέσω του επιπεφυκότα, μια ποσότητα λίπους, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις «σακούλες». Στην περίπτωση που πρέπει να αφαιρεθεί μια ποσότητα δέρματος, τότε προβαίνουμε σε μια τομή λίγα χιλιοστά κάτω από τις βλεφαρίδες, η οποίο στη συνέχεια είναι ελάχιστα ορατή

Είδος αναισθησίας

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει μόνο με τοπική αναισθησία ή σε συνδυασμό με υπνοχάλαση (μέθη).

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης κυμαίνεται από 30 λεπτά μέχρι και 2 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Η διενέργεια βλεφαροπλαστικής θεωρείται επέμβαση μίας ημέρας. Για το λόγο αυτό ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια μέρα, μετά από μερικές ώρες από τη χειρουργική επέμβαση.

Μετεγχειρητική περίοδος

Η διενέργεια βλεφαροπλαστικής θεωρείται επέμβαση μίας ημέρας. Για το λόγο αυτό ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια μέρα, μετά από μερικές ώρες από τη χειρουργική επέμβαση.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους μετά από περίπου 1 εβδομάδα. Τον πρώτο μετεγχειρητικό μήνα είναι σκόπιμο να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο, προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μη ορατά σημάδια και να χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα μιας βλεφαροπλαστικής είναι άμεσο και ορατό από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Το τελικό όμως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά από 2 με 3 μήνες. Τα θετικά αποτελέσματα της επέμβασης, το νεανικό και φρέσκο βλέμμα, διαρκούν για χρόνια και για πολλούς ανθρώπους αυτά τα αποτελέσματα είναι μόνιμα!


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter