Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Θλαστικά Τραύματα

Διάρκεια επέμβασης

1 - 2 Ώρες

Είδος αναισθησίας

Τοπική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

1 - 2 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

3 - 7 ημέρες

Extras

Χρήση αντηλιακού/Γέλης Σιλικόνης

Εισαγωγή

Τα θλαστικά τραύματα αποτελούν εξωτερικές κακώσεις των μαλακών μορίων και χαρακτηρίζονται από τη λύση της συνέχειας του δέρματος. Τα θλαστικά τραύματα αφορούν συνήθως τις περιοχές του προσώπου και του κορμού. Οι κύριοι αιτιολογικοί παράγοντες αποτελούν τα εργατικά και τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και τα δήγματα κυνός.

Χειρουργική Τεχνική

Τα τραύματα του προσώπου αποτελούν τραύματα ιδιαίτερης αισθητικής και λειτουργικής σημασίας λόγω της ανατομικής τους θέσης και της πιθανής συμμετοχής των υποκείμενων ιστών. Η άριστη γνώση της ανατομίας της περιοχής και η δυνατότητα εκτέλεσης σύνθετων επεμβάσεων, αποτελούν τον απαραίτητο συνδυασμό για την επίτευξη του βέλτιστου επανορθωτικού αποτελέσματος. Η άμεση αντιμετώπιση των θλαστικών τραυμάτων του προσώπου προσφέρει ταχύτερη επούλωση του τραύματος και καλύτερη ποιότητα μετεγχειρητικής ουλής.
Η φυσιολογική πορεία της επουλωτικής διαδικασίας αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για το επιτυχές αισθητικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Ο Αχιλλέας Χαντές εξειδικεύεται στις νεότερες τεχνικές επανόρθωσης των θλαστικών τραυμάτων του προσώπου και του κορμού, και εκτελεί τις μικρότερες δυνατόν τομές (min¬i¬mal scar techniques), με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού και λειτουργικού αποτέλεσμα.

Θλαστικά Τραύματα Άκρων

Τα τραύματα των άνω και κάτω άκρων είναι συνήθως απόρροια τροχαίων ατυχημάτων, εργατικών ατυχημάτων ή χειρουργικών εκτομών όγκων ή άλλων δερματικών βλαβών. Αυτά αφορούν δερματικά, αγγειακά, νευρικά, τενόντια ή ακόμα και οστικά ελλείμματα.
Ο Πλαστικός Χειρουργός καλείται να αποκαταστήσει όλες αυτές τις βλάβες μόνος του ή σε συνεργασία με ορθοπεδικό ή αγγειοχειρουργό. Ευγενείς ιστοί, όπως αγγεία, νεύρα, τένοντες και οστά θα πρέπει να καλυφθούν με δερματικούς κρημνούς για να μην καταστραφούν. Μια άριστη οστεοσύνθεση ενός δύσκολου κατάγματος, μια λειτουργική αποκατάσταση τενόντων, ή μια επαναγγείωση ενός άκρου θα ήταν άχρηστα αν αυτά δεν καλυφθούν από αιματούμενο κρημνό. Ο ρόλος του Πλαστικού Χειρουργού στα τραύματα αυτά επομένως είναι καθοριστικός και απαραίτητος. Αντιμετώπιση τέτοιων τραυμάτων χωρίς την κύρια συμμετοχή του πλαστικού χειρουργού συχνά οδηγεί στην αποτυχία της αποκατάστασης και αναπηρία ή παρατεταμένη ταλαιπωρία του ασθενούς με επακόλουθα, χρόνια έλκη και ποικίλες δυσλειτουργίες.
Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter