Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Σύσφιγξη δέρματος με Ραδιοσυχνότητες RF

Ενδείξεις

Η μέθοδος των ραδιοσυχνοτήτων (τύπου Thermage, Accent, Pollogen) είναι η μόνη μη επεμβατική θεραπεία η οποία επιτυγχάνει σύσφιξη του δέρματος και ανανέωση του περιγράμματος του προσώπου και του σώματος σε λίγες μόνο θεραπείες (περίπου 2-3).
Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι η σύσφιγξη και το ελαφρύ "τράβηγμα" του δέρματος έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των ρυτίδων και την ανανέωση του περιγράμματος του προσώπου ή του σώματος (ιδανικό για τη χαλάρωση βραχιόνων-μπράτσων, των μηρών και της κοιλιάς). Η αναίμακτη αυτή μέθοδος είναι σχετικά γρήγορη, ανώδυνη και δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Πως λειτουργεί η τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων;

Με κάθε επαφή στο δέρμα η κεφαλή των ραδιοσυχνοτήτων θερμαίνει ομοιόμορφα τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και τον υποδόριο ιστό ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα με ψύξη. Αυτή η ενέργεια βαθιάς και ομοιογενούς θέρμανσης διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και προκαλεί την άμεση σύσφιγξη του δέρματος. Με το πέρασμα του χρόνου, το νέο και αναδομημένο κολλαγόνο που παράγεται συνεχώς, έχει ως αποτέλεσμα ένα υγιέστερο, πιο λείο και λαμπερό δέρμα με μια πιο νεανική εμφάνιση!

Είναι καθόλου επώδυνη διαδικασία;

Με κάθε άγγιγμα της κεφαλής θα νιώσετε μια στιγμιαία αίσθηση θερμότητας καθώς η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων RF διοχετεύεται στο δέρμα σας και στον υποδόριο ιστό. Αυτή η αίσθηση θερμότητας αποτελεί την ένδειξη ότι η συσκευή είναι αποτελεσματική, γιατί με αυτόν τον τρόπο το κολλαγόνο συρρικνώνεται και έτσι έχουμε σύσφιγξη του δέρματος. Το κεφαλή των ραδιοσυχνοτήτων ψύχεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θέρμανση, προστατεύοντας την επιδερμίδα και κάνοντας τη θεραπεία πιο άνετη. Για να είναι η θεραπεία πιο αποτελεσματική και ανώδυνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθητική κρέμα 30 λεπτά πριν την εφαρμογή.

Πότε είναι τα αποτελέσματα εμφανή;

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά σε 2-6 μήνες μετά τη θεραπεία. Πολλοί όμως ασθενείς βλέπουν ορατά αποτελέσματα ακόμη και άμεσα.

Πόσο διαρκεί η εφαρμογή;

Η θεραπεία των ραδιοσυχνοτήτων διαρκεί συνήθως μέχρι 1 ώρα, αναλόγως του μεγέθους της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, θα νιώσετε το δέρμα σας πιο σφιχτό, πιο λείο και πιο νεανικό. Με το πέρασμα του χρόνου θα παρατηρήσετε επιπλέον σύσφιξη. Οι ραδιοσυχνότητες βοηθάνε στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η θεραπεία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα επίπεδο στομάχι, να λεπτύνετε του γοφούς και τους μηρούς σας και να τονίσετε / συσφίγξετε τα άνω άκρα σας. Πολλοί ασθενείς εμπιστεύονται επιτυχώς τις ραδιοσυχνότητες για να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματός τους μετεγχειρητικά ή μετά από την περίοδο της κύησης. Οι ραδιοσυχνότητες μπορεί, επίσης, να συσφίγξουν το δέρμα του προσώπου και του λαιμού απολύτως ακίνδυνα και αποτελεσματικά.

Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία των ραδιοσυχνοτήτων προκαλεί άμεση σύσφιξη του κολλαγόνου, με επιπρόσθετη σταδιακή σύσφιξη του δέρματος μέρα με τη μέρα. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν 2-5 περίπου. Κρίνεται απαραίτητο να γίνεται μια επαναληπτική θεραπεία κάθε 1-2 χρόνια για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Ποια είναι η διάρκεια της αποθεραπείας;

Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία. Κάποιοι αντιμετωπίζουν ήπια ερυθρότητα (σαν κοκκίνισμα από ηλιοθεραπεία) αλλά συνήθως φεύγει πολύ γρήγορα. Καμία ιδιαίτερη φροντίδα δεν απαιτείται.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter