Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Σύνδρομο Poland

Διάρκεια επέμβασης

1-3 ώρες

Είδος αναισθησίας

Γενική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

1-3 ημέρες

Χρόνος ανάρρωσης

1-3  εβδομάδες

Extras

Αθλητικός στηθόδεσμος για 3 μήνες

Τι είναι σύνδρομο Poland ;

Το σύνδρομο Poland είναι μία συγγενής δυσπλασία του θωρακικού τοιχώματος που Τα κύρια χαρακτηριστικά του συνδρόμου είναι η μερική ή ολική απλασία του μείζονα θωρακικού μυός και η απλασία ή υποπλασία του στήθους, καθώς και του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω. Το σύνδρομο μπορεί να συνοδεύεται και από άλλες συγγενείς δυσπλασίες, όπως η απλασία των πλευρικών χόνδρων, το έλλειμμα υποδορίου λίπους και τριχών στην μασχάλη, η συνδακτυλία του ομόπλευρου χεριού κ.α.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γυναίκα με σύνδρομο Poland είναι ότι ο ένας της μαστός είναι υποπλαστικός ή απλαστικός και ότι η οριοθέτηση της μασχάλης είναι ασαφής, λόγω έλλειψης του μείζονα θωρακικού μυός.

Που οφείλεται το σύνδρομο Poland;

Πρόκειται για μια συγγενή δυσπλασία που δεν είναι κληρονομική, αλλά οφείλεται σε κάποιο τυχαίο γεγονός (μετάλλαξη) κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του εμβρύου την 6η εβδομάδα.

Ποια είναι η χειρουργική θεραπεία του συνδρόμου Poland;

Ο πιο κλασσική μέθοδος αποκατάστασης είναι η μεταφορά τμήματος ενός μυός της πλάτης (του πλατύ ραχιαίου) με μία νησίδα δέρματος και υποδορίου λίπους. Ο ιστός αυτός αναδιαμορφώνει τον υπάρχοντα μαστό (με ή χωρίς την χρήση ενθέματος σιλικόνης), ώστε να είναι συμμετρικός με τον άλλο. Η επέμβαση αφήνει μόνο μία ουλή στην πλάτη που κρύβεται με τον στηθόδεσμο, ενώ πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Θα χρειαστεί να παραμείνετε για 2-3 ημέρες στην κλινική και χρειάζονται περίπου 2-3 εβδομάδες ανάρρωσης πριν επιστρέψετε πλήρως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Όμως υπάρχουν και πιο απλές επεμβάσεις που δίνουν εξίσου καλά αποτελέσματα, καταλείπουν λιγότερες ουλές που περιορίζονται μόνο στο στήθος και απαιτούν την παραμονή μόνο 1 ημέρας στην κλινική Η πιο συνηθισμένη επέμβαση είναι να τοποθετηθεί ένας διατατήρας ιστών (τύπου Becker) ή μόνιμα ενθέματα σιλικόνης. Συνήθως προτιμάται ο διατατήρας ιστών, που τοποθετείται κάτω από τον μείζονα θωρακικό και 15 ήμερες μετά την επέμβαση από μια βαλβίδα ανά δεκαήμερο αρχίζει να διαστέλλεται με φυσιολογικό ορό. Όταν η διαστολή φτάσει στο επιθυμητό όριο, ο διατατήρας (εφόσον είναι απλός) αντικαθιστάται με ένα ένθεμα σιλικόνης. Μερικοί διατατήρες (τύπου Becker) παραμένουν μόνιμα, οπότε στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται δεύτερη επέμβαση.
Μια νέα και πολλά υποσχόμενη τεχνική είναι η μεταμόσχευση λίπους/βλαστοκυττάρων. Πρόκειται για μια τεχνική που γίνεται σε δεύτερο χρόνο και απαιτεί την ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνεται λίπος, το οποίο αφού υποστεί μια ειδική επεξεργασία με την μέθοδο Coleman εγχέεται στην περιοχή του μαστού.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter