Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Πωγωνοπλαστική

Διάρκεια επέμβασης

1 ώρα

Είδος αναισθησίας

Υπνοχάλαση (μέθη)

Παραμονή στην κλινική

3-4 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

3-4  ήμερες

Extras

Πιεστικό ένδυμα και μαλακές τροφές για 5-7 ημέρες

Ενδείξεις

Η πωγωνοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία επιτυγχάνεται η διόρθωση του μεγέθους και της προβολής του πηγουνιού. Στόχος της επέμβασης είναι η εναρμόνιση των αναλογιών και του προφίλ του προσώπου, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του ενδιαφερόμενου.
Πολλές φορές ένα μικρό - υποπλαστικό πηγούνι μπορεί να αλλοιώνει την εικόνα ενός προσώπου και μιας φυσιολογικής μύτης, κάνοντας τη να φαίνεται μεγαλύτερη ή να αλλοιώνει το προφίλ δίνοντας την εντύπωση πως έχει κάποιος προγούλι.
Συχνά η πωγωνοπλαστική συνδυάζεται με ρινοπλαστική, έτσι ώστε να εναρμονίζεται το προφίλ του προσώπου (προφιλοπλαστική), όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις που έχουμε μεγάλη κυρτή μύτη με μικρή κάτω γνάθο.
Επομένως, με την πωγωνοπλαστική γίνεται είτε αύξηση του μεγέθους και της προβολής του πηγουνιού (αυξητική πωγωνοπλαστική), είτε μείωση του (μειωτική πωγωνοπλαστική).

Χειρουργική τεχνική

Η επέμβαση της πωγωνοπλαστικής γίνεται, συνήθως, μέσω μιας τομής στη στοματική κοιλότητα στο ύψος της κάτω γνάθου ή με μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι.
Όταν θέλουμε να αυξήσουμε το μέγεθος στο πηγούνι, χρησιμοποιούνται ενθέματα συμπαγούς σιλικόνης διαφόρων μεγεθών, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο πηγούνι.
Όταν θέλουμε να μειώσουμε το μέγεθος στο πηγούνι, τότε κάνουμε είτε οστεοτομία (αφαίρεση τμήματος του οστού), αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, είτε ρασπάρουμε (λειαίνουμε) το οστό, αν το πρόβλημα είναι μικρό.
Επίσης, όταν θέλουμε να αυξήσουμε το μέγεθος στο πηγούνι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ενέσιμα υλικά (πχ. υαλουρονικό οξύ, υδροξυαπατιτής) στο ιατρείο, οπότε το αποτέλεσμα να διαρκεί 1-2 έτη.

Είδος αναισθησίας

Η πωγωνοπλαστική είναι μία επέμβαση που γίνεται με υπνοχάλαση (μέθη) σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία και πάντα σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η χρονική διάρκεια επέμβασης είναι περίπου 1 ώρα.

Παραμονή στην κλινική

Η πωγωνοπλαστική συνήθως δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική. Συνήθως ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει σε 3-4 ώρες μετά την επέμβαση.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετεγχειρητικά εφαρμόζεται ελαφρά ελαστική περίδεση για 5-7 ημέρες. Καλό είναι να τοποθετούνται κρύες κομπρέσες στην περιοχή τα δύο πρώτα 24ωρα και να αποφεύγεται η λήψη σκληρής τροφής για 7-10 ημέρες. Μπορεί να υπάρχουν οίδημα και εκχυμώσεις στην περιοχή, που θα υποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συστήνουμε στους ασθενείς να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες πολύ σύντομα μετά την επέμβαση. Στην εργασία σας μπορείτε να επιστρέψετε σε 3-4 ημέρες.

Αποτελέσματα

Οι ασθενείς θα δουν τα αποτελέσματα της πωγωνοπλαστικής σχεδόν άμεσα. Όμως την τελική εικόνα θα την έχουν περίπου μετά από 2-3 εβδομάδες, όταν θα έχουν υποχωρήσει το οίδημα και οι εκχυμώσεις. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η βελτίωση του προφίλ του προσώπου εντυπωσιακή!


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter