Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Ωτοπλαστική

Διάρκεια επέμβασης

1-2 ώρες

Είδος αναισθησίας

Γενική αναισθησία μόνο σε παιδιά-Τοπική σε ενήλικες

Παραμονή στην κλινική

Δε χρειάζεται

Χρόνος ανάρρωσης

7-10 ήμερες

Extras

Επίδεση στον ύπνο για 3 εβδομάδες

Ενδείξεις

Η αρνητική επίπτωση των αφεστώτων (πεταχτών) αυτιών στην ψυχολογία του παιδιού ή του ενήλικα μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική σε καθημερινή βάση. Η ωτοπλαστική είναι μία απλή επέμβαση η οποία επιτρέπει στον ασθενή να επανακτήσει αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή του.
Η επέμβαση στοχεύει στην μετατόπιση των αυτιών πλησιέστερα στο κεφάλι ή στην μείωση του μεγέθους των ίδιων των αυτιών όταν αυτά έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τις φυσιολογικές αναλογίες του προσώπου.

Χειρουργική τεχνική

Ανάλογα με τις εξατομικευμένες αισθητικές ανάγκες του κάθε ασθενούς, η ωτοπλαστική σε γενικές γραμμές αφορά στην αφαίρεση περίσσειας δέρματος πίσω από το άνω τμήμα το αυτιού. Ο χειρουργός συχνά πραγματοποιεί μία μικρή τομή στο πίσω μέρος του πτερυγίου και αποκαλύπτει τον χόνδρο του αυτιού. Στη συνέχεια τροποποιεί το ανάγλυφο του χόνδρου και τον κάμπτει κεφαλικά. Μετά την επέμβαση, γίνεται μια ογκώδης περίδεση των αυτιών που πρέπει να παραμείνει στη θέση της για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια ένας ελαστικός επίδεσμος ή μια κορδέλα θα πρέπει να φοριέται κάθε βράδυ για την προστασία των αυτιών κατά την διάρκεια του ύπνου.

Ειδός αναισθησίας

Η ωτοπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Σε άτομα κάτω των 14 ετών απαιτείται γενική αναισθησία.

Χρονική διάρκεια της επέμβασης

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1-2 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Η ωτοπλαστική δεν απαιτεί την παραμονή σας στην κλινική. Θεωρείται επέμβαση ημερήσιας νοσηλείας και συνεπώς μετά το χειρουργείο μπορείτε να φύγετε από την κλινική μόλις νιώσετε καλά.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά την επέμβαση, η ανάρρωση είναι γρήγορη. Οι ασθενείς νιώθουν αρχικά κάποια ευαισθησία και αίσθηση βάρους στην περιοχή των αυτιών που όμως υποχωρούν σύντομα.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Οι χειρουργημένοι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε 1-2 ημέρες. Θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση σε υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για έναν μήνα μετά το χειρουργείο. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουν την κοπιώδη σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας τους, δηλαδή για περίπου 10-15 ημέρες.

Αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα είναι μόνιμα και γίνονται ορατά άμεσα, αλλά την τελική εικόνα των αυτιών την έχουμε μετά από 3-4 μήνες περίπου.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter