Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Μini Λίφτινγκ Προσώπου

Διάρκεια επέμβασης

2-3 ώρες

Είδος αναισθησίας

Υπνοχάλαση (μέθη), Τοπική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

3-4 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

7 ήμερες

Extras

Χρήση αντηλιακού με SPF 50

Ενδείξεις

Το μίνι λίφτινγκ είναι μία επέμβαση εξαιρετικά δημοφιλής που είναι πολύ λιγότερο παρεμβατική και πιο απλή στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα από το κλασικό λίφτινγκ. Με την τεχνική αυτή μπορεί να αποκατασταθεί το οβάλ σχήμα του προσώπου χωρίς να χρειαστεί εκτεταμένη αποκόλληση του δέρματος όπως γίνεται στο κλασικό λίφτινγκ. Είναι σημαντικό να αντιληφθεί κανείς ότι το δέρμα γηράσκει από μόνο του όπως και οι υποκείμενοι ιστοί και μύες επίσης. Η γήρανση του κάτω και μέσου τριτημορίου του προσώπου πάντα ξεκινά με χαλάρωση των υποκείμενων ιστών. Το μίνι λίφτινγκ διορθώνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα.

Χειρουργική τεχνική

Ο χειρουργός κάνει μία τομή πίσω από την τριχογραμμή στους κροτάφους, ακριβώς πάνω από τα αυτιά. Οι ουλές που παραμένουν βρίσκονται μέσα και πίσω από το αυτί και συνεπώς δεν είναι ορατές ανεξάρτητα από το χτένισμα των μαλλιών. Το πρόσωπο συσφίγγεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα και μία φυσιολογική εικόνα αναζωογόνησης. Σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν εκσεσημασμένη χαλάρωση, όπως τα μάγουλα ή το προγούλι, μπορούν να διορθωθούν με τη σύγχρονη διενέργεια μικρο-λιπογλυπτικής.

Είδος αναισθησίας

Το μίνι λίφτινγκ γίνεται σε συνδυασμό με υπνοχάλαση (μέθη) και τοπική αναισθησία

Χρονική διάρκεια της επέμβασης

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες

Παραμονή στην κλινική

Το μίνι λίφτινγκ δεν απαιτεί την παραμονή σας στην κλινική. Χαρακτηρίζεται ως επέμβαση ημερήσιας νοσηλείας. Συνεπώς μπορείτε να φύγετε από την κλινική μόλις νιώσετε καλά.

Μετεγχειρητική περίοδος

Κατά τις πρώτες 8-10 ημέρες μετά από ένα μίνι λίφτινγκ, το πρόσωπο είναι πάντα πρησμένο και εμφανίζει μελανιές. Η εικόνα αυτή υποχωρεί σχετικά γρήγορα. Το πρόσωπο επανακτά το φυσιολογικό, νεανικό του περίγραμμα σε 2-3 εβδομάδες. Μετά το χειρουργείο είναι συνηθισμένο να υπάρχει μία αίσθηση τάσης του δέρματος στις περιοχές που έχουν χειρουργηθεί.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Τα τελικά αποτελέσματα είναι πλήρως ορατά μετά από 2-3 μήνες. Παρά το ότι ένα μίνι λίφτινγκ μπορεί να κάνει μία ασθενή να φαίνεται πέντε με δέκα χρόνια νεώτερη μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, δεν μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως το περίγραμμα του προσώπου όπως ήταν στον παρελθόν. Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο το δέρμα και οι μύες του προσώπου που αλλάζουν με την ηλικία αλλά και η δομή των οστών (ζυγωματικά οστά, γνάθος), η οποία φυσικά δεν επηρεάζεται από την επέμβαση. Αλλά υπό μια άλλη έννοια, τα αποτελέσματα του μίνι λίφτινγκ είναι μόνιμα αφού έτη αργότερα, θα συνεχίσετε να φαίνεστε καλύτεροι από ότι εάν δεν είχατε κάνει ποτέ το λίφτινγκ!


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter