Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Μίνι Κοιλιοπλαστική

Διάρκεια επέμβασης

2 ώρες

Είδος αναισθησίας

Γενική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

1 ήμερα

Χρόνος ανάρρωσης

7 ήμερες

Extras

Ζώνη κοιλίας για 1-2 μήνες

Ενδείξεις

Η κύρια ένδειξη για τη διενέργεια κοιλιοπλαστικής είναι η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς. Κύριες αιτίες για αυτήν την χαλάρωση είναι οι εγκυμοσύνες και η μεγάλη απώλεια ή οι αυξομειώσεις του βάρους μετά από επανειλημμένες δίαιτες. Σε πολλές περιπτώσεις, μαζί με τη χαλάρωση του δέρματος συνυπάρχει και χαλάρωση των μυών του κοιλιακού τοιχώματος, το οποίο διορθώνεται με μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής. Σημαντικό επίσης πλεονέκτημα της συγκεκριμένης επέμβασης είναι ότι παράλληλα με τη επίτευξη μιας καλοσχηματισμένης κοιλιάς εξαφανίζονται και οι υπάρχουσες ραγάδες από το κατώτερο τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος.

Χειρουργική τεχνική

1.Στην περίπτωση που υπάρχει μόνο περίσσεια λίπους, χωρίς περίσσεια δέρματος, τότε μπορεί να είναι απαραίτητη μόνο η διενέργεια λιποαναρρόφησης και όχι κοιλιοπλαστικής.
2.Όταν η χαλάρωση περιορίζεται μόνο στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, κάτω από τον ομφαλό, μπορούμε να προβούμε σε μια mini κοιλιοπλαστική, όπου η τομή είναι μικρότερη σε σχέση με την κλασσική κοιλιοπλαστική (παρόμοια με την τομή της καισαρικής).
3.Όταν συνυπάρχει και χαλάρωση των μυών του κοιλιακού τοιχώματος, τότε για την επίτευξη καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος, μαζί με την κοιλιοπλαστική γίνεται ταυτόχρονα και ένα είδους λίφτινγκ της κοιλιάς, συμπλησιάζοντας τους μυς στη μέση γραμμή, επαναφέροντάς τους στη φυσιολογική τους θέση.
Πριν από τη διενέργεια μιας κοιλιοπλαστικής συνιστούμε τους ασθενείς μας να χάσουν τουλάχιστον το 50% από το επιπλέον βάρος τους. Αυτό θα ωφελήσει ώστε να έχουμε ένα άριστο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα επίσης με την κοιλιοπλαστική είναι δυνατόν να απαιτηθεί και ταυτόχρονη διενέργεια λιποαναρρόφησης, με σκοπό την απομάκρυνση επιπλέον λίπους από περιοχές της κοιλιάς.
Η σύσφιγξη του δέρματος και των μυών της κοιλιάς, που επιτυγχάνεται με μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής, γίνεται μέσω μιας τομής στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, η οποία κρύβεται στο μπικίνι. Σε περιπτώσεις που χαλάρωση είναι μικρή μπορούμε να προβούμε σε μια μίνι κοιλιοπλαστική, όπου η τομή είναι μικρότερη, περίπου ίδια με αυτής της καισαρικής.

Είδος αναισθησίας

Για τη διενέργεια κοιλιοπλαστικής απαιτείται γενική αναισθησία και γίνεται σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική διάρκεια της επέμβασης

Για τη μίνι κοιλιοπλαστική απαιτείται περίπου 1-2 ώρες, ενώ για την κλασσική κοιλιοπλαστική 2-3 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Συνήθως απαιτείται παραμονή 1 νύχτας στην κλινική.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά από μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής, εμφανίζεται τις πρώτες μέρες ένα ήπιο αίσθημα δυσφορίας στην περιοχή της κοιλιάς, κυρίως στις περιπτώσεις που έχει διενεργηθεί και σύσφιξη των κοιλιακών μυών.
Ο ασθενής θα πρέπει να φοράει μια ζώνη κοιλίας για περίπου 4 με 8 εβδομάδες. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες μελανιές και ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή της κοιλιάς, τα οποία εξαφανίζονται μέσα στον 1ο μήνα.
Η τομή της κοιλιοπλαστικής τους πρώτους 3 μήνες έχει χρώμα ροζ και στη συνέχεια μέσα στον πρώτο χρόνο παίρνει την τελική της μορφή. Για την επίτευξη καλύτερης και μη ορατής ουλής συνιστάται αποφυγή έκθεσης της ουλής σε ηλιοθεραπεία τους πρώτους 3 μήνες ή τουλάχιστον η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Μετά από μια μίνι κοιλιοπλαστική συστήνουμε τους ασθενείς μας να επιστρέψουν στις συνήθεις δραστηριότητές τους μετά από 7-10 ημέρες.Μετά από μία κλασσική κοιλιοπλαστική το διάστημα αυτό είναι περίπου 10-15 ημέρες. Οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν προοδευτικά γυμναστική μετά τον δεύτερο μήνα

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα μετά από μία επέμβασης κοιλιοπλαστικής είναι μια επίπεδη και «σφιχτή» κοιλιά. Οι ασθενείς στο πέρασμα του χρόνου παραμένουν ικανοποιημένοι, καθώς το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Για τη διατήρηση βέβαια αυτού του αποτελέσματος είναι απαραίτητη η σωστή διατροφή, η διατήρηση του ιδανικού βάρους και η συνέχιση της άσκησης.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter