Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Μετωπιαίο Λίφτινγκ

Διάρκεια επέμβασης

1-2  ώρες

Είδος αναισθησίας

Υπνοχάλαση (μέθη), Τοπική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

3-4 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

7-14 ημέρες

Extras

Οι ουλές δεν είναι ευδιάκριτες

Ενδείξεις

Το μετωπιαίο λίφτινγκ είναι μια από τις πιο δημοφιλής επεμβάσεις της αισθητικής χειρουργικής, που στοχεύει στην ανόρθωση των πεσμένων, λόγω ηλικίας, φρυδιών. Με το μετωπιαίο λίφτινγκ μπορούμε να διορθώσουμε χειρουργικά τα πεσμένα λόγω ηλικίας φρύδια. Με την αφαίρεση επίσης συγκεκριμένων μυών, που βρίσκονται κάτω από το δέρμα στην περιοχή του μετώπου, επιτυγχάνουμε επίσης και την εξάλειψη των ρυτίδων.Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και για την ανακούφιση συγκεκριμένων μορφών πονοκεφάλου, που οφείλονται στην εκτεταμένη σύσπαση των μυών του μετώπου.Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν προσφέρει καμιά βελτίωση στις σακούλες κάτω από τα μάτια ή στις ρυτίδες στο πόδι της χήνας (βλεφαροπλαστική, Botox).

Χειρουργική τεχνική

Υπάρχουν δύο κύριες τεχνικές:

  • Μετωπιαίο λίφτινγκ με στεφανιαία τομή (ανοιχτό) Στη συγκεκριμένη τεχνική, ο χειρουργός κάνει μια τομή, η οποία κρύβεται στο τριχωτό της κεφαλής και εκτείνεται από το ένα αυτί έως και το άλλο. Στη συνέχεια αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος του μετώπου, καθώς και συγκεκριμένοι υποκείμενοι μετωπιαίοι μύες. Το δέρμα του μετώπου φέρεται προς τα άνω, με αποτέλεσμα την ανόρθωση των φρυδιών. Η επέμβαση προσφέρει μια πιο νεανική και φρέσκια εμφάνιση.
  • Ενδοσκοπικό ή μη-ενδοσκοπικό μετωπιαίο lifting με μικρές τομές Στη συγκεκριμένη τεχνική, ο χειρουργός χρησιμοποιεί το ενδοσκόπιο προκειμένου να δει κάτω από το δέρμα και να εξαλείψει τις ρυτίδες του μετώπου. Το ενδοσκόπιο στην ουσία είναι μια μικρή κάμερα, η οποία εισέρχεται κάτω από το δέρμα, μέσα από πολύ μικρές τομές. Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι οι τομές είναι πάρα πολύ μικρές και σχεδόν μη αντιληπτές και φυσικά μπορεί να γίνει και χωρίς τη χρήση του ενδοσκοπίου. Ο χρόνος επίσης ανάρρωσης είναι μικρότερος σε σχέση με την ανοιχτή μέθοδο.

Είδος αναισθησίας

Το μετωπιαίο lifting είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει τόσο υπό γενική αναισθησία, όσο και με συνδυασμό υπονοχάλασης (μέθης) και τοπικής αναισθησίας.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Συνήθως η διάρκεια της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης είναι 1-2 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Η συγκεκριμένη επέμβαση συνήθως δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική. Ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει σε 3-4 ώρες από την επέμβαση.

Μετεγχειρητική περίοδος

Κατά την μετεγχειρητική περίοδο, μπορεί να υπάρξει ευαισθησία και πόνος στην περιοχή των τομών. Επίσης στην περιοχή του μετώπου και γύρω από τα μάτια μπορεί να παρουσιαστεί ένα παροδικό οίδημα (πρήξιμο) καθώς και εκχυμώσεις (μελανιές). Σπανιότερα στην περιοχή των τομών, μπορεί να εμφανιστεί φαγούρα, η οποία είναι δυνατόν να διαρκέσει και 6 μήνες.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις κοινωνικές τους δραστηριότητες 1-2 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο) μπορεί να παραμείνει παροδικά για 1-2 μήνες.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα του μετωπιαίου lifting με την ανόρθωση των φρυδιών προσφέρει μια πιο νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση του άνω τριτημορίου του προσώπου. Το αποτέλεσμα αν και μόνιμο, δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του γήρατος.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter