Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Μεταμόσχευση Λίπους

Διάρκεια Επέμβασης

3-4 ώρες

Είδος Αναισθησίας

Τοπική αναισθησία, Μέθη

Παραμονή στην κλινική

3-4 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

7-10 ήμερες

Extras

Χρήση αντηλιακού με SPF 50

Ενδείξεις

Με την αυτομεταμόσχευση λίπους ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, μπορεί να αποκαταστήσει την ατροφία του λιπώδους ιστού του προσώπου, να απαλύνει βαθιές ρυτίδες, να γεμίσει ανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος σε όλο το σώμα, να αυξήσει τον όγκο συγκεκριμένων ανατομικών περιοχών του σώματος. Επίσης μπορούν να αντιμετωπιστούν ατροφικές (βαθουλωμένες) ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (π.χ. ουλές μετά από ακμή, μετεγχειρητικές ουλές, κλπ.)

Χειρουργική τεχνική

Η λήψη του λίπους γίνεται από επιλεγμένα σημεία του σώματος που θεωρούνται ιδανικές περιοχές-δότριες (περιομφαλική περιοχή, έσω επιφάνεια μηρού κ.α.) με λεπτές ατραυματικές κάνουλες. Το λίπος που αφαιρείται επεξεργάζεται σε ειδική φυγόκεντρο και έτσι προκύπτει το λίπος στη ρευστή μορφή που είναι κατάλληλη για την μεταμόσχευσή του. Η έγχυσή του γίνεται με λεπτές σύριγγες σε πολλαπλά επίπεδα προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση των λιποκυττάρων και η αναζωογόνηση των ιστών σε όλα τα επίπεδα.

Είδος αναισθησίας

Η επέμβαση γίνεται σχεδόν πάντα με τοπική αναισθησία και μέθη.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η επέμβαση διαρκεί, ανάλογα με την έκταση των περιοχών που θέλουμε να αναδιαμορφώσουμε, από 1 έως 2 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Η διενέργεια μεταμόσχευσης λίπους θεωρείται επέμβαση μίας ημέρας. Για το λόγο αυτό ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια μέρα, μετά από μερικές ώρες από τη χειρουργική επέμβαση.

Μετεγχειρητική περίοδος

Τις πρώτες 8-10 ημέρες το πρόσωπο πρησμένο και με μελανιές. Όμως τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν σχετικά γρήγορα. Το πρόσωπο επανακτά το φυσικό και πιο νεανικό του περίγραμμα και όψη σε 2-3 εβδομάδες.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν να βάζουν μεϊκάπ στο πρόσωπο 1-2 ημέρες μετά την επέμβαση. Επίσης μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε 7-10 ημέρες περίπου. Η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακών με δείκτη προστασίας 50 κρίνεται απαραίτητη τους 2 πρώτους μήνες μετά την επέμβαση.

Αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα είναι πλήρως ορατά μετά από 2-3 μήνες. Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής κρατάνε για χρόνο και το πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι τα αποτελέσματα είναι φυσικά και μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες ενέσεις στην περιοχή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Η μεταμόσχευση του λίπους στις συγκεκριμένες περιοχές που θέλουμε να κάνουμε στο πρόσωπο έχει το πλεονέκτημα ότι το λίπος αυτό είναι 100% αποδεκτό από τον οργανισμό ενώ άλλα προϊόντα μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα μη συμβατότητας.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter