Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Ανόρθωση (Λίφτινγκ) Μηρών

Διάρκεια επέμβασης

2 ώρες

Είδος αναισθησίας

Γενική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

1 ημέρα

Χρόνος ανάρρωσης

10 ήμερες

Extras

Πιεστικά ενδύματα για 1 μήνα

Ενδείξεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις η χαλάρωση στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών αντιμετωπίζεται μόνο με λιποαναρρόφηση. Όμως η συσσώρευση λίπους, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 50) συνοδεύεται από χαλάρωση δέρματος που δε διορθώνεται μόνο με λιποαναρρόφηση. Η μεγάλη απώλεια βάρους, επίσης, έχει ως αποτέλεσμα η εσωτερική επιφάνεια των μηρών να εμφανίζει πτωτικό και χαλαρό δέρμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η διενέργεια ενός λίφτινγκ μηρών. Αλλά υπάρχουν και γυναίκες με λεπτούς μηρούς και χωρίς κυτταρίτιδα που παρουσιάζουν μεγάλη χαλάρωση δέρματος στη εσωτερική επιφάνεια των μηρών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση δεν προσφέρει καμία λύση, παρά μόνο το λίφτινγκ μηρών.

Επέμβαση

Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος από την εσωτερική επιφάνεια των μηρών. Οι ουλές είναι κρυμμένες κατά μήκος της μηροβουβωνικής πτυχής και κάτω από το εσώρουχο. Μέσα από αυτές τις τομές ανασηκώνεται το χαλαρό δέρμα και εάν χρειαστεί μπορεί να προηγηθεί λιποαναρρόφηση στην προβληματική περιοχή, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μας δώσει ένα τεντωμένο δέρμα χωρίς συγκέντρωση λίπους και χωρίς τη δύσμορφη χαλάρωση που υπήρχε πριν.

Είδος αναισθησίας

Η επέμβαση του λίφτινγκ μηρών πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική διάρκεια της επέμβασης

Η διάρκεια του χειρουργείου εξαρτάται από την ποσότητα του πλεονάζοντος λίπους και δέρματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου 2 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Το λίφτινγκ μηρών μπορεί να γίνει και ως επέμβαση 1 ημέρας και η ασθενής να αποχωρήσει αργά το απόγευμα από την κλινική, αλλά συνήθως απαιτείται η παραμονή μιας ημέρας στην κλινική.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά από ένα λίφτινγκ μηρών συνήθως υπάρχει οίδημα και μελανιές που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι 6 εβδομάδες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο περπάτημα και πόνος όταν κάθεστε κατά τις πρώτες 5 ημέρες. Για 1 περίπου μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ενός πιεστικού ενδύματος (κορσές).

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να επανέλθουν στις καθημερινές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε 10 μέρες περίπου. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού και καλό είναι να αποφεύγετε το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα για την 1 εβδομάδα.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, αλλά μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχετε μετά από 3 μήνες περίπου. Παρόλο που η εμφάνιση των μηρών σας θα είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι , σε αντίθεση με τη λιποαναρρόφηση, οι ουλές παρότι δεν θα είναι πολύ εμφανείς είναι αναπόφευκτες.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter