Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Υπεριδρωσία Μασχαλών-Πελμάτων

Ενδείξεις

Η υπεριδρωσία είναι το αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Στους ανθρώπους που πάσχουν από υπεριδρωσία παρατηρείται είτε υπερβολική παραγωγή ενός συγκεκριμένου νευροδιαβιβαστή (ακετυλοχολίνη) από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, είτε υπερβολική αντίδραση των ιδρωτοποιών αδένων ακόμα και σε κανονικά επίπεδα παραγωγής νευροδιαβιβαστή.
Η υπεριδρωσία είναι μία διαταραχή η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση και πλήττει περισσότερους από 100.000 Έλληνες που ταλαιπωρούνται από υπερβολική έκκριση ιδρώτα στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα και στο μέτωπο προκαλώντας πολλές φορές προβλήματα στις κοινωνικές επαφές. Η υπεριδρωσία είναι μια κατάσταση που προκαλεί αμηχανία, κυρίως λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης και των λεκέδων που αφήνει στα ρούχα ο ιδρώτας, αλλά ακόμη και της δυσοσμίας που τη συνοδεύει κάποιες φορές.

Υπάρχουν θεραπευτικές μέθοδοι κατά της υπερβολικής εφίδρωσης;

  • Αντιιδρωτικές κρέμες και σπρέι
  • Χειρουργική αφαίρεση ιδρωτοποιών αδένων
  • Συμπαθεκτομή (αποκοπή των συμπαθητικών νεύρων που δίνουν τις εντολές στους ιδρωτοποιούς αδένες)
  • Ιοντοφόρηση (μπλοκάρισμα των ιδρωτοποιών αδένων με γαλβανικό ηλεκτρικό ρεύμα)
  • Αντιχολινεργικά φάρμακα
Οι παραπάνω μέθοδοι είτε είναι δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις που αφήνουν δύσμορφες ουλές, είτε απαιτούν την εφαρμογή πολλαπλών εφαρμογών.

Ποιος υποφέρει από υπερβολική εφίδρωση;

Αυτοί που υποφέρουν είναι αυτοί που έχουν ένα αυξημένο πρόβλημα με ιδρωμένες μασχάλες ή παλάμες. Εκείνοι οι οποίοι έχουν διαρκώς «βρεγμένα» ρούχα από τον ιδρώτα τους. Πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση έχουν κι εκείνοι που λόγω εργασίας εμφανίζονται μπροστά σε κοινό ή κάτω από συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας όπως μοντέλα, παρουσιαστές τηλεόρασης, μάγειροι, δικηγόροι, πωλητές, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι.

Υπάρχουν καινούριες, απλές και αποτελεσματικές θεραπείες για την υπεριδρωσία;

Για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας το Botox/Dysport είναι αναντικατάστατα και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, αφού μπλοκάρει τους υποδοχείς της ακετυλοχολίνης και περιορίζει την υπερβολική εφίδρωση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτή.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Με μια πολύ λεπτή βελόνα, σταγόνες από αυτό εγχέονται στο δέρμα κάθε ενδιαφερόμενης περιοχής. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 10΄-20΄ μόνο. Η διαδικασία δεν περιορίζει τη φυσιολογική παραγωγή, αλλά μόνο την υπερβολική.
Η εφίδρωση της μασχάλης μειώνεται κατά 90% τις πρώτες δύο ημέρες και το πλήρες αποτέλεσμα έρχεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα.
Η εφίδρωση τη νύχτα μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά με τη χρήση του μπότοξ. Μπορεί να υπάρξει και ταυτόχρονη εξαφάνιση της δυσοσμίας που συνδέεται με τη μείωση της εφίδρωσης. Οι περισσότεροι ασθενείς απολαμβάνουν τα οφέλη της ξηρότητας με μια εφαρμογή του μπότοξ για έξι με δέκα μήνες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η εφαρμογή πρέπει να επαναληφθεί.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter