Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Υαλουρονικό οξύ (ΗΑ)

Διάρκεια επέμβασης

15-30 λεπτά

Είδος αναισθησίας

Δε χρειάζεται ή χρήση αναισθητικής κρέμας

Χρόνος ανάρρωσης

Δεν υπάρχει

Extras

Μασάζ στην περιοχή εφαρμογής για 1-2 ημέρες

Ενδείξεις

Το ΗΑ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Είναι υδροφιλικό σε πολύ μεγάλο βαθμό και μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως και 1000 φορές το βάρος του. Η υδρόφιλη ιδιότητα του ΗΑ είναι πολύ σημαντική και θεμελιώδης για τη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας του δέρματος για την ενυδάτωση του δέρματος.

Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του ΗΑ;

 • Δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο
 • Προσφέρει ελαστικότητα και απορροφητικότητα δρώντας ως λιπαντικό
 • Βοηθά στο σχηματισμό νέων δερματικών κυττάρων και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων
 • Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση της δομής του δέρματος
 • Προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες

Τι συμβαίνει όταν μειώνεται η παραγωγή ΗΑ με την πάροδο του χρόνου;

 • Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό
 • Ο όγκος των χειλών μειώνεται
 • Βαθουλώματα στα μάτια και στα μάγουλα
 • Απώλεια όγκου του δέρματος
 • Πτώση της μύτης
 • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα

Σε ποιες περιοχές του προσώπου εφαρμόζεται το ΗΑ;

Το ΗΑ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο και στα σημεία που εντοπίζονται ρυτίδες ή βαθιές πτυχώσεις του δέρματος. Οι κυριότερες περιοχές είναι η βαθιά πτύχωση που συνήθως εμφανίζεται ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), γύρω από τα μάτια, οι βαθιές ρινοπαρειακές ρυτίδες, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και οι ρυτίδες καπνιστού. Επίσης έχει θεαματικά αποτελέσματα στην αύξηση του όγκου των χειλιών αλλά και των ζυγωματικών.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία με ΗΑ;

Μετά τη θεραπεία με ΗΑ ενδέχεται να εμφανισθεί ελαφρύς ερεθισμός στα σημεία έγχυσης, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και διαρκεί λίγο.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας με ΗΑ;

Τα αποτελέσματα διαρκούν τουλάχιστον 6 μήνες και πολλές φορές έως και 12 μήνες.

Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί το ΗΑ;

Το ΗΑ συνδυάζεται εξαιρετικά με το μπότοξ με αποτέλεσμα την αύξηση της διάρκειας του αποτελέσματος. Αυτό οφείλεται στο ότι το ΗΑ αυξάνει τον όγκο που έχει χαθεί και το μπότοξ ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης. Αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυτής δράσης είναι η ολοκληρωμένη θεραπεία αναδόμησης του προσώπου.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter