Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Γυναικομαστία

Διάρκεια επέμβασης

1 ώρα

Είδος αναισθησίας

Υπνοχάλαση (μέθη) και τοπική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

3-4 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

5-7 ήμερες

Extras

Πιεστικό ένδυμα για 1 μήνα

Ενδείξεις

Πολλοί νέοι άντρες κατά τη διάρκεια τη εφηβείας, αναπτύσσουν λιπώδη ιστό στo πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, στην περιοχή των μαστών. Στο 85% των περιπτώσεων, με το πέρασμα των ετών, η συγκέντρωση αυτή του λιπώδους ιστού υποστρέφει. Στο υπόλοιπο όμως 15% των περιπτώσεων, το ανεπιθύμητο αυτό λίπος παραμένει, γεγονός που προκαλεί άγχος και ανασφάλεια κατά την ενήλικο ζωή.

Τεχνική

Για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι απαραίτητη η διενέργεια μόνο λιποαναρρόφησης. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που είτε λόγω υπερτροφίας του μαζικού αδένα, είτε περίσσειας δέρματος είναι απαραίτητο να γίνει μία τομή στο κάτω ημιμόριο της θηλής ή γύρω από τη θηλή.
Πριν από τη διενέργεια λιποαναρρόφησης γίνεται έγχυση στην περιοχή τοπικού αναισθητικού και φυσιολογικού ορού που περιέχει αδρεναλίνη. Αυτό εξασφαλίζει στο να μην υπάρξει απώλεια αίματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά το μετεγχειρητικό άλγος. Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια πολύ μικρή τομή, 3-4 χιλ, μέσω της οποίας εισέρχεται η κάνουλα λιποαναρρόφησης και αφαιρείται η περίσσεια του λιπώδους ιστού από την περιοχή των μαστών.

Είδος αναισθησίας

Για την επέμβαση δεν απαιτείται γενική αναισθησία. Ο συνδυασμός τοπικής αναισθησίας και ήπιας καταστολής, επιτυγχάνει ο ασθενής να μην αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης είναι περίπου 1 ώρα

Παραμονή στην κλινική

Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας θεωρείται επέμβαση μίας ημέρας. Για το λόγο αυτό ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια μέρα, μετά από μερικές ώρες από τη χειρουργική επέμβαση.

Μετεγχειρητική περίοδος

Κατά την μετεγχειρητική περίοδο, μπορεί να παρουσιαστούν εκχυμώσεις (μελανιές) και πρήξιμο στην περιοχή. Τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Για την επίτευξη καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο ο ασθενής να φοράει στην περιοχή του θώρακα, ένα ειδικό πιεστικό ένδυμα, για περίπου 4 εβδομάδες.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Οι ασθενείς μπορούν να κάνουν ντους ήδη από την επόμενη μέρα του χειρουργείου. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από μερικές μέρες, καθώς το αποτέλεσμα της επέμβασης σε αντίθεση με άλλες επεμβάσεις δεν επηρεάζεται από την πρώιμη επιστροφή στις φυσικές δραστηριότητες.

Αποτελέσματα

Η επέμβαση εξασφαλίζει την επίτευξη ενός καλοσχηματισμένου αντρικού στήθους. Το αποτέλεσμα είναι ορατό ήδη από τις πρώτες μέρες της χειρουργικής επέμβασης, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι πλήρως εμφανές στους 6 περίπου μήνες.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter