Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Μπότοξ

Διάρκεια επέμβασης

10-15 λεπτά

Είδος αναισθησίας

Δε χρειάζεται

Χρόνος ανάρρωσης

Δεν υπάρχει

Extras

Μην κοιμηθείτε τις επόμενες 4 ώρες

Ενδείξεις

Μόλις χορηγηθεί το μπότοξ μπλοκάρει τα νευρικά ερεθίσματα (δέσμευση υποδοχέων ακετυλοχολίνης) προς τους μύες του προσώπου που είναι υπεύθυνοι για τις ρυτίδες έκφρασης. Έτσι, εμποδίζεται η σύσπαση τους αναγκάζοντας τους παράλληλα να είναι σχετικά αδρανείς. Όταν οι μύες αδρανούν, το δέρμα που τους καλύπτει παραμένει απαλό και χωρίς ρυτίδες, ενώ οι μύες που δεν επηρεάζονται συνεχίζουν να συσπώνται κανονικά, επιτρέποντας τη φυσιολογική έκφραση του προσώπου. Το Μπότοξ δεν καταργεί την εκφραστικότητα του προσώπου και την κινητικότητα των μυών. Απλά απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης. Με την κατάλληλη τεχνική μπορεί να επιτευχθεί μια ελαφριά ανύψωση των φρυδιών, κάνοντας το βλέμμα μας πιο ξεκούραστο. Επίσης το μπότοξ γίνεται στην περιοχή της κάτω γνάθου (Nefertiti Lift) και στο λαιμό για να βελτιωθεί το περίγραμμα του προσώπου και να περιορίσουμε τη χαλάρωση λόγω της επίδρασης της βαρύτητας.
Τέλος θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το μπότοξ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της ημικρανίας και των κεφαλαλγιών.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Το μπότοξ εφαρμόζεται κυρίως στο άνω τριτημόριο του προσώπου. Οι πιο συνήθεις διορθώσεις γίνονται στις οριζόντιες μετωπιαίες γραμμές, στο μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια), καθώς και στις πλαϊνές ρυτίδες των ματιών (ή γνωστές και ως «πόδι της χήνας»). Παρότι μπορεί να γίνει γύρω από το στόμα και το πηγούνι, συνήθως, «αποδυναμώνει» το χαμόγελο. Οι γραμμές του χαμόγελου, οι ρινοχειλικές ρυτίδες, οι δυσχρωμίες του προσώπου και άλλες καταστάσεις του προσώπου που σχετίζονται με τη γήρανση αντιμετωπίζονται συνήθως με χειρουργικές επεμβάσεις ή με τη χρήση laser (fractional laser CO2), ενέσιμων εμφυτευμάτων (υαλουρονικό οξύ, liquid lifting, πολυγαλακτικό οξύ, βλαστοκύτταρα, μεταμόσχευση λίπους), μεσοθεραπείας και εφαρμογής μονοπολικών ραδιοσυχνοτήτων τύπου Thermage (μη χειρουργικό λίφτινγκ).

Πως γίνεται;

Η διαδικασία είναι απλή και ασφαλής. Το μπότοξ χορηγείται ενέσιμα μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας. Ανάλογα με την περιοχή, συνήθως, απαιτούνται 4-10 ενέσεις. Επειδή η βελόνα είναι εξαιρετικά λεπτή και η ποσότητα του υγρού που εγχέεται πολύ μικρή, ο πόνος είναι σχεδόν ανεπαίσθητος, κάτι σαν ελαφρύ τσίμπημα για λίγα δευτερόλεπτα. Επειδή δεν χρειάζεται ούτε νάρκωση, ούτε τοπική αναισθησία μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας αμέσως μετά το ιατρείο. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ένας ελαφρύς μώλωπας ή κοκκινίλα στην περιοχή της έγχυσης. Αυτό όμως είναι προσωρινό και μπορεί να καλυφθεί με μακιγιάζ.

Πόσο διαρκεί;

Τα αποτελέσματα του μπότοξ είναι ορατά μετά από 3-7 ημέρες από τη χορήγηση του, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί 3-6 μήνες, όσους δηλαδή χρειάζεται ο οργανισμός για να το μεταβολίσει.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter