Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Ανωμαλίες θηλής

Διάρκεια επέμβασης

1 ώρα

Είδος αναισθησίας

Τοπική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

2-3 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

2-3  ήμερες

Extras

Χρήση αντηλιακού με SPF 50 και ειδικών αλοιφών για τις ουλές

Εισολκή Θηλής

Η θηλή δεν προβάλλει κανονικά, αλλά βυθίζεται μέσα στην άλω. Κατά την περίοδο της γρήγορης ανάπτυξης της θηλής, αντί να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν οι πόροι των μαζικών αδένων του μαστού και να εξέλθουν στη θηλή, παραμένουν ανώριμες χορδές που δεν επιμηκύνονται και έτσι έλκουν την θηλή προς τα μέσα. Δεν υπάρχουν λοιπόν πόροι και άρα, δεν μπορεί να θηλάσει η ασθενής.
Η θεραπεία είναι χειρουργική. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, έχει χρονική διάρκεια περίπου 30 λεπτά και η τομή προσπέλασης είναι μέσα στο σύμπλεγμα της θηλής- θηλαίας άλω. Αν η ασθενής δεν θήλαζε από πριν, γιατί δεν είχαν αναπτυχθεί οι πόροι, δεν μπορεί να θηλάσει και μετά.

Υπερμεγέθης Θηλή

Η θηλή είναι μεγάλη και προβάλει μέσα από την ένδυση της γυναίκας. Αν η ίδια το θεωρεί πρόβλημα, τότε μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά, με μια μικρή επέμβαση, που γίνεται με τοπική αναισθησία.

Υπερμεγέθης Θηλαία Άλω

Πρόκειται για δυσμορφία κατά την οποία, η άλω είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σύγκριση με το μαστό. Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική, και γίνεται με περιθηλιαία τομή (dognut) και σμίκρυνση της επιφάνειας της.

Υπεράριθμος Θηλή

Kατά μήκος της μαζικής γραμμής από το θώρακα μέχρι τη βουβωνική χώρα, δεξιά ή αριστερά, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό μόρφωμα, που μοιάζει με θηλή. Ο πλαστικός χειρουργός θα θέσει την διάγνωση, αν πρόκειται γι αυτήν τη συγγενή ανωμαλία ή αν χρειάζεται αναγκαστικά βιοψία, γιατί πρόκειται για άλλη ύποπτη δερματική βλάβη. Σε κάθε περίπτωση η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και συνίσταται σε χειρουργική αφαίρεση της βλάβης και σύγκλειση με τοπική πλαστική

Αθηλία ή απλασία θηλής

Πολύ σπάνια, μπορεί να υπάρξει απουσία του συμπλέγματος θηλής – θηλαίας άλω. Η αντιμετώπιση γίνεται με πλαστική επέμβαση και δημιουργία νέας θηλής, όπως και στις περιπτώσεις της μαστεκτομής. Συνήθως σχεδιάζεται ένας δερματικός κρημνός (σαν τριφύλλι) και ανασηκώνονται και επανασυρράπτονται μεταξύ τους τα 3 τμήματα δέρματος.
Για τη δημιουργία θηλαίας άλω συνήθως χρησιμοποιείται η τεχνική του τατουάζ, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα λήψης δερματικού μοσχεύματος από πιο σκουρόχρωμες περιοχές, όπως οι μηροβουβωνικές πτυχές και επανατοποθέτησης του γύρω από τη θηλή.


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter