Η πλαστική χειρουργική αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ειδικότητες της ιατρικής. Το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο, παρότι έχει κυρίως ταυτιστεί με αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία, η laser αποτρίχωση κτλ. Ο επίσημος και πλήρης όρος της πλαστικής χειρουργικής είναι «Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική» , οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται και με το έγκαυμα, την αφαίρεση σπίλων, τον καρκίνο του δέρματος, τις συγγενείς δυσπλασίες, τα χηλοειδή-υπερτροφικές ουλές, χειρουργικές παθήσεις άκρας χειρός κ.α.
Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μετά από αναλυτική εξέταση και ενημέρωση του υποψήφιου για μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το επίπεδο που έχουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό. Εμπιστευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό που είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής ή μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Ελπίζουμε η περιήγησή σας στην προσωπική μου ιστοσελίδα να είναι ευχάριστη και κατατοπιστική.
Με εκτίμηση,
Dr. Αχιλλέας Χαντές
Πλαστικός Χειρουργός

Αυξητική Στήθους

Διάρκεια επέμβασης

1-2 ώρες

Είδος αναισθησίας

Γενική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

1 ημέρα

Χρόνος ανάρρωσης

7-10 ήμερες

Extras

Αθλητικός στηθόδεσμος για 2 μήνες

Ενδείξεις

1. Μικρό μέγεθος μαστών και διακοπή της ανάπτυξης του μαζικού αδένα κατά τη διάρκεια της εφηβείας.
2. Η επιθυμία για αύξηση του μεγέθους των μαστών.
3. «Άδειασμα» του άνω πόλου των μαστών μετά από τον τοκετό ή το θηλασμό.

Ενθέματα σιλικόνης

Τα τελευταία χρόνια στην αυξητική στήθους χρησιμοποιούνται ενθέματα υψηλής ποιότητας που είναι 100 % ασφαλή. Τα πιο πρόσφατα και υψηλής ποιότητας ενθέματα αποτελούνται από συνεκτική γέλη σιλικόνης (τα ενθέματα φυσιολογικού ορού δεν χρησιμοποιούνται πλέον λόγω του κινδύνου ρήξης τους). Τα ενθέματα συνεκτικής γέλης σιλικόνης (cohesive gel implants) και κυρίως τα ανατομικά ενθέματα σχεδιάζονται για να δώσουν τη φυσικότερη μορφή και σχήμα στους μαστούς, διατηρώντας τη φυσιολογική μεταξύ τους αύλακα και μία φυσιολογική καμπύλη προς τα κάτω. Τα ενθέματα σιλικόνης είναι μαλακά, δε «σπάνε» ποτέ και προσαρμόζονται τέλεια στο σώμα. Επίσης δίνουν αναμφισβήτητα τα πιο φυσικά αποτελέσματα, επειδή είναι εύπλαστα, μαλακά και ελαστικά σχεδόν όπως οι φυσιολογικοί μαστοί. Επομένως είναι αυτήν την περίοδο ο δημοφιλέστερος τύπος ενθεμάτων για την αυξητική στήθους.

Χειρουργική τεχνική

Μέσω μιας τομής 3-4 cm στην υπομάστια πτυχή ή γύρω από τη θηλή, ο πλαστικός χειρουργός σας χειρούργος παρεμβάλλει το ένθεμα είτε κάτω από το μυ του μείζονος θωρακικού, είτε άμεσα κάτω από τον αδένα. Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ δημοφιλής η τεχνική δύο πλάνων (Dual Plane Technique by Tebbets), στην οποία το άνω τμήμα του ενθέματος είναι κάτω από τον μυ και το κάτω τμήμα κάτω από τον αδένα.

Είδος αναισθησίας

Η αυξητική στήθους γίνεται με γενική αναισθησία. Μετά από συζήτηση με τον αναισθησιολόγο υπάρχει και η δυνατότητα υπνοχάλασης (μέθη) σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η αυξητική στήθους διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Παραμονή στην κλινική

Συνήθως χρειάζεται παραμονή 1 ημέρας στην κλινική, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθενής, μετά από συνεννόηση με το γιατρό της, μπορεί να αποχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά την επέμβαση οι μαστοί σας μπορεί να είναι λίγο πρησμένοι και υπο τάση(το δέρμα σας πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο μέγεθος και στη νέα μορφή ). Τα συμπτώματα αυτά, όπως και η ενόχληση που νιώθετε σύντομα υποχωρούν. Τα ράμματα που χρησιμοποιούμε είναι απορροφήσιμα, οπότε διαλύονται σε 3-4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να περιμένουν 1 εβδομάδα πριν επανέλθουν τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά την αυξητική στήθους οι ασθενείς πρέπει να ξεκουραστούν. Μην διστάστε να δεχτείτε βοήθεια για τις οικιακές μικροδουλειές (ακόμη και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας πρέπει να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας).
Συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να σηκώνουν μόνο ελαφριά αντικείμενα και να αποφεύγουν την άρση βαρέων αντικείμενων και να περιορίζονται μόνο σε ελαφρά άσκηση κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Μετά από μία αυξητική στήθους είναι πιο άνετα να κοιμάστε σε ύπτια θέση.
Αν σας αρέσει η ηλιοθεραπεία και μάλιστα τόπλες θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50, γιατί η ποιότητα των ουλών επηρεάζεται αρνητικά από την έκθεση στον ήλιο. Για να δώσουμε στους νέους μαστούς στήριξη και για να περιορίσουμε το οίδημα στο ελάχιστο είναι χρήσιμο να φοράτε κατά τους πρώτους 3 μήνες αθλητικό στηθόδεσμο (χωρίς μπανέλα). Μπορείτε να ξεκινήσετε το μπάνιο κανονικά μετά από 1 εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε τη διαβροχή («μούλιασμα») μέχρι να εξαφανιστούν οι εσχάρες («κρούστες») από τις τομές σας. Τέλος μπορείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική σε 1-2 μήνες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους είναι άμεσα ορατά και εντυπωσιακά. Στις μέρες μας οι γυναίκες που το επιθυμούν μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των μαστών τους 1 με 2 νούμερα (cup size), επιτυγχάνοντας να έχουν πιο «γεμάτα» και στητά στήθη με απόλυτα φυσιολογική εμφάνιση. Η αυξητική στήθους είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη χειρουργική επέμβαση και γνωρίζει τεράστια απήχηση παγκοσμίως. Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση των γυναικών, τονώνει την αυτοεκτίμησή τους και τις κάνει να αισθάνονται πιο ελκυστικές. Είναι πάρα πολύ χαρούμενες με το αποτέλεσμα και μπορούν να χαρούν το νέο μέγεθος των μαστών τους από την πρώτη μέρα!


Δείτε την επέμβαση Κλείστε ραντεβού με τον Dr. Αχιλλέα Χαντέ Επικοινωνήστε μαζί μας Βρείτε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter